Τ ο ο ι ν ο π ο ι ε ί ο

migas-vineyard-1

Φ ι λ ο σ ο φ ί α

Μοναδική φιλοσοφία του Κτήματος είναι αφ’ ενός η ανάδειξη της παράδοσης, και αφ’ ετέρου η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας, έτσι ώστε να παράγει άριστα, ποιοτικά κρασιά. Προκειμένου να εφαρμόζει κάθε επίτευγμα της σύγχρονης τεχνολογίας κατά την οινοποίηση, αλλά και την ωρίμανση και συντήρηση των κρασιών του, προχώρησε σε μια εκπληκτική για τα δεδομένα της περιοχής επένδυση, δημιουργώντας ένα οινοποιείο πρότυπο, το οποίο είναι επισκέψιμο και συμβάλει τα μέγιστα στον οινοτουρισμό της περιοχής, αποτελώντας μοχλό ανάπτυξης…

Ο ι ν ο π ο ί η σ η

Πάγωμα των τρυγημένων σταφυλιών σε ψυγειοθαλάμους, συστήματα κρυοεκχύλισης, ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης και ό,τι άλλο μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ποιοτικών κρασιών είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τις υποδομές του οινοποιείου. Αυτός ο άρτιος εργαστηριακός και οινολογικός εξοπλισμός δίνει στο κρασί αυτό που χρειάζεται, άρωμα, ένταση και πάνω απ’ όλα διάρκεια ζωής.
migas-winery-1
experiences_wine_making_tour_2

Π α λ α ί ω σ η

Η παλαίωση, σημαντικό στοιχείο της ωρίμανσης των οίνων, έχει δύο βασικές παραμέτρους, την ποιότητα και την προέλευση του ξύλου των βαρελιών. Στο απόλυτα κλιματιζόμενο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου τα κρασιά παλαιώνουν σε βαθύ ύπνο μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 225lt. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο ένα ανοιχτό σκάμμα στο δάπεδό του οδηγεί σε μια υπόγεια σήραγγα, μήκους περισσότερο από 500 μέτρα, που φτάνει μέχρι την όχθη του Τιταρήσιου, μεταφέροντας όλη την υγρασία του ποταμού, έτσι ώστε η ωρίμανση των κρασιών να συντελείται σε απόλυτα φυσικές συνθήκες.