Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου – Ροζέ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Τύπος: Ροζέ ημίξηρος
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Τύρναβος
Ημερομηνία Τρύγου 1 – 20 Σεπτεμβρίου
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου
Τρέχουσα Εσοδεία: 2020
Αλκοολικός βαθμός: 12.5
Οινοποιητική Μέθοδος
Κρυοεκχύλιση στους 6 oC για 8-10 ώρες με τα στέμφυλα και αργή ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες 15-17 oC ώστε να διατηρούνται τα πρωτογενή αρώματα των σταφυλιών και η επιθυμητή χρωματική ένταση.
Οργανοληπτικά Στοιχεία
Λαμπερό ρόδινο χρώμα, εκρηκτικά αρώματα φρούτων και μια γλυκιά χροιά τριαντάφυλλου στο τέλος. Στόμα μεστό και ευχάριστη επίγευση.
Γευστικοί συνδυασμοί
Δένει πολύ καλά με την κινέζικη και γενικά την ασιατική κουζίνα αλλά μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά τόσο με πιάτα θαλασσινών και ψάρια, όσο και με κρεατικά, αναδεικνύοντάς τα.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8-10 oC
Βραβεία & Διακρίσεις
20ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης – Χάλκινο Μετάλλιο
19ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης – Χάλκινο Μετάλλιο
18ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης – Χάλκινο Μετάλλιο
Διεθνής διαγωνισμός οίνου AWC Vienna 2016 – Ασημένιο Μετάλλιο