Black Muscat of Tirnavos – Rose

Technical Information

Type: Semi dry rose wine
Category: Protected Geographical Indication Tirnavos
Harvest Date Sept. 1 – 20
Variety Composition: 100% Black Muscat of Tirnavos
Current Vintage: 2020
Alcohol by volume: 12.5 %vol

Vinification Method

Cold soak at 6 oC for 8-10 hours with the skins and slow fermentation at low temperatures of 15-17 oC to maintain the primary aromas of the variety and the desired color intensity.

Characteristics
Bright rosy colour, strong fruit flavors and a sweet note of rose at the end. Rich mouth-feel and pleasant aftertaste.
Food pairing
It goes very well with Chinese and Asian cuisine in general, but it can be paired perfectly with seafood and meat as well, highlighting them.

Serving Temperature: 8-10 oC

Βραβεία & Διακρίσεις

20ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης – Χάλκινο Μετάλλιο

19ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης – Χάλκινο Μετάλλιο

18ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης – Χάλκινο Μετάλλιο

Διεθνής διαγωνισμός οίνου AWC Vienna 2016 – Ασημένιο Μετάλλιο